Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har föga med lotterier att göra men ramsan dök opp i mitt huvud när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det bara fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT oxå gav ut lotter.

Man köpte sin lott eller flertal och fick sedan vänta i blid förtvivlan i några veckor före dragningslistan fanns att anskaffa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Och då kunde man konstatera att det var bara nitlotter även denna gång)

Allaredan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen konkurrens var laglig samt det resulterade i att inget hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på ark där latexhinnan skulle skrapas bort samt man kunde se direkt om man vunnit alternativt icke.

Mestadels ej, alldenstund det fortfarande rådde ett stenhårt monopol samt staten ville behålla så mycket som genomförbart av satsade pengar.

Men visst var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans alternativt icke.

Monopolet får stigning

Så, om inget i synnerhet inträffat hade det förmodligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa människor som arla insåg att det fanns möjligheter utanför ankdammen Sverige.

För fastän ivriga ansats av många stater är Internet ännu ledigt och (nästan) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt enkelt företag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att dra nytta av den svenska idiotin samt får nu skatteintäkter både från spelen samt ett stort mängd anställda inom olika spelbolag.
Tro inte en sekund att det blott är att öppna ett spelbolag på Malta samt sedan ”tuta och köra”. Det finns mycket stränga bestämmelser som måste följas av spelbolagen och om icke, så stängs deras verksamhet av.

Har vi som spelar på lotterier online glädje av detta?

Ta blott en sådan sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medans andra ”utlokaliserade” spelbolag skänker så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Föga att tveka där inte!

Det finns mer än 100 annorlunda typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte egentligen med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med oftast bra grafik och läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier samt sedan skänker de ”fria” spelbolagen oftast en bonus på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En belöning på 100% ger mig dubblade möjligheter att spela för.
2 x 2 = 4

Jo, egentligen har Svenska Spel backe alltid

Antagligen dags för Knut att komma ut i verkligheten och inte sitta inne och uggla?

Blott några få avslutande rader som kan vara nyttiga för dej att kunna om du skall agera på online lotterier.

Håll dig till spelportaler och lotterier som finns i EU.

Som tur är (av blunder?) så kan en avans som redan beskattats i EU inte beskattas en gång till. Detta innefattar inte för vinster gjorda utanför EU, så lirar lotterier på till exempel en amerikansk spelportal samt vinner så får du främst taxera för vinsten i USA och sedan här i Sverige.
Skattmasen glad samt Knut givetvis, men inte du.